Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
-20%
Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie

Producerea palincii si a lichiorului in gospodarie

Panyik Gaborne
În Stoc
38,44 lei (-20%) 30,75 lei

În această carte se prezintă modul de obţinere a pălincii în gospodărie, cititorii fiind îndrumaţi, pas cu pas, cum să urmeze etapele procesului tehnologic care vor transforma fructele în apreciata pălincă şi în lichioruri apetisante.

Cod produs: 978-606-8527-56-7 Editura: Casa Rasfoieste:

Pălinca este o băutură alcoolică obţinută exclusiv prin fermentarea şi distilarea unor fructe cărnoase sau a unui amestec de fructe.

Primul pas pentru obţinerea unei pălinci de calitate este alegerea materiei prime; astfel, pentru început sunt prezentate condiţiile de cultură a fructelor, perioada optimă de recoltare şi prelucrare, descrierea pe larg a caracteristicilor soiurilor celor mai recomandate.

În continuare, cititorilor li se dezvăluie întreaga tehnologie a obţinerii borhotului din fructe şi a procesului de fermentaţie. Un capitol aparte este rezervat prezentării elementelor componente ale borhotului fermentat şi a rolului acestora în obţinerea unor produse de calitate.

Urmează descrierea detaliată a instalaţiilor de distilare, prezentarea regulilor de utilizare şi întreţinere a acestora, precum şi a condiţiilor necesare depozitării şi maturării pălincii. N-au fost uitate metodele de verificare a produselor în curs de realizare şi a celor finite, dar şi eventualele defecte care pot apărea în procesul de fabricaţie şi procedeele de corectare a acestora.

Ultimul capitol este dedicat lichiorurilor, întregul proces tehnologic de preparare a acestora fiind prezentat în detaliu, ca în cazul pălincii.

Autor: Panyik Gaborne
Data apariției (RO): 2014
Nr. pagini: 103
Format: 16,5 x 23,5 cm
Copertă: Necartonată
Titlu original: Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése

Acorda o nota:

Din aceeasi categorie