Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
-10%
Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

Georg Innerhofer
În Stoc
27,00 lei (-10%) 24,30 lei

Cartea cuprinde o serie de retete pentru obtinerea siropului si a nectarului pornind de la diferite mateii orime: fructe, flori si plante medicinale.

Cod produs: 9789731822570 Editura: M.A.S.T.

Natura ne ofera numeroase bunatati si ar fi pacat sa nu ne bucuram de ele. Vei gasi in aceasta carte extraordinara multe moduri in care sa prepari la tine in casa siropuri sanatoase pe baza de fructe, plante medicinale si chiar flori. Multe dintre retetele prezentate au, pe langa un gust deosebit de bun, multe proprietati curative, fiind o sursa naturala de sanatate.

Siropurile si nectarutile astfel obtinute isi vor pastra aromele naturale si proprietatile benefice multe luni de la preparare. Sigur, a-ti face siropuri la tine in casa nu este la fel de comod cu a le cumpara gata preparate de pe raftul magazinului, dar vei avea satisfatcia unor produse de calitate pe care sa le consumi impreuna cu familia ta.

Cuprins

Introducere … 7

Nectarul

Siropul

Sortimente de bauturi … 10

Sucul de fructe

Nectarul de fructe

Siropul din plante medicinale

Bautura din suc de fructe

Bauturile obtinute cu ajutorul storcatoruluji cu aburi … 12

Cantitatea totala de zahar si cantitatea totala de substanta uscata … 12

Siropul bio si nectarul bio

Fructe, plante medicinale si flori potrivite pentru prepararea bauturilor … 20

Proprietatile fructelor … 23

Marul

Para

Gutuia

Caisa

Piersica

Pruna

Corcoduse

Porumbele

Coacazele

Agrise

Capsune

Struguri

Fructe de soc

Fructe de scorus

Catina

Portocale, lamai

Caracteristici ale plantelor medicinale si florilor … 32

Melisa

Menta

Vinarita

Florile de soc

Florile de malin

Cretusca

Menta indiana

Flori de trandafir

Papadia

Floarea de salcam

Instrumente necesare … 37

Sucul brut folosit pentru preparearea siropului si a nectarului limpede … 42

Calitatile pe care trebuie sa le aiba sucul … 42

Procesul propriu-zis de extragere a sucului … 44

Stoarcerea fructelor

Pregatirea fructelor

Zdrobirea si tratarea enzimatica

Obtinerea suclui cu ajutorului storcatorului cu abur

Extractia cu abur

Tratarea sucului

Aditivi de limpezire

Tratarea enzimatica

Limpezirea

Prepararea siropului … 58

Siropul

Siropul din plante medicinale sau flori

Siropul din fructe

Imbutelierea siropului

Cum se procedeaza in industrie

Preparearea nectarului … 73

Nectarul

Sucuri din fructe acre

Soiuri de fructe potrivite

Nectarul limpede

Nectarul cu pulpa

Ingrediente pentru preparearea nectarului

Apa

Zaharul

Acidul

Preparerea si imbutelierea

Cum se procedeaza in industrie

Factorii care determina calitatea produselor … 86

Aspectul

Stabilitatea culorii

Limpezimea

Intensitatea mirosului si gustului

Asigurarea calitatii …88

Durabilitatea siropului si a nectarului …93

Pasteurizarea

Continutul de zahar

Conservarea chimica

Greseli in preparearea siropului si nectarului …105

Mucegaiul

Fermentatia alcoolica

Gelatinizarea

Zaharisirea

Oxidarea

Retete … 120

Mierea de papadie

Sirop din flori de cires amar

Sirop din plante medicinale

Sirop de vinarita

Siropul de melisa

Siropul din flori de soc

Siropul din menta piperata

Sirop de salcam rotund

Sirop din flori de tei

Siropul din flori de trandafir

Siropul de menta indiana

Siropul de cretusca

Siropul de lamaita

Sirop ul de ghimbir

Siropul de zmeura

Siropul de lamaie

Sirop de citrice

Siropul din fructe de soc

Siropul de capsune

Siropul de coacaze

Siropul de cirese

Sirop din muguri de pin

Siropul de patlagina

Siropul de isop

Nectarul de pere

Nectar de struguri

Nectarul de piersici

Nectarul din coarne

Nectarul din caise

Nectarul de catina

Nectarul de gutui

Nectarul de visine

Nectarul de capsune

Nectarul de coacaze

Cockteiluri cu sirop si nectar … 155

Summer delight

Apus de soare

Apple cool

Cherry dream

Trandafirul alb

Cockteilul Bellini

Red Mojito

Mojito

Havana cu zmeura

Sex on the beach

Holla-Colada

Fulgi de zapada

Anexa … 163

Valorile medii ale continutului unor fructe importante

E-urile din sirop si nectar … 175

Autor: Georg Innerhofer
Anul apariției (RO): 2010
Nr. pagini: 192
Format: 13 x 20 cm
Copertă: Necartonată
Titlu original: Sirup und Nektar

Acorda o nota:

Din aceeasi categorie