Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
-20%
Matilda

Matilda

Roald Dahl, Quentin Blake (ilustrator)
Stoc epuizat
42,42 lei (-20%) 33,94 lei

Matilda nu-i și ea o fetiță normală, cum ar vrea părinții, e o „pacoste“ care citește tot ce prinde și e as la înmulțire. Adorată de colegi, răbdătoare și glumeață, le vine de hac celor care îi subestimează inteligența.

Cod produs: 978-606-086-192-8 Editura: Art Rasfoieste:

Matilda n-a prea avut noroc în privinţa părinţilor.

Tatăl ei e un infractor, iar mama, o femeie cicălitoare şi nu tocmai inteligentă. Cei doi cred că Matilda e o adevărată pacoste care pierde prea mult timp cu cititul în loc să se uite la televizor, ca oamenii normali... Nici îngrozitoarea domnişoară Trunchbull, directoarea şcolii, nu are o părere mai bună despre micuţa pasionată de lectură. 

Dar Matilda nu e chiar singură. Domnişoara Honey, învăţătoarea ei, ştie că fetiţa e un geniu şi că ascunde câţiva aşi în mânecă.

Matilda are de suferit din pricina mai multor oameni mari. Părinții ei sunt neglijenți și brutali, dar sunt repede depășiți în deșteptăciune de geniul Matildei. Cu directoarea Trunchbull e altă afacere, ea împarte cu perseverență spaimă în jur, ca și cum ar avea un sistem. Este minotaurul aflat în centrul școlii – „când mărșăluia pe vreun coridor, o puteai auzi pufnind”. Citește mai mult într-un articol scris de Dragoș Dodu - Răufăcătorii lui Roald Dahl - sarea și piperul poveștilor, pe blog.

Autor: Roald Dahl, Quentin Blake (ilustrator)
Data apariției (RO): Iun. 2021
Data primei publicări: Oct. 1988
Nr. pagini: 260
Format: 14 x 19 cm
Copertă: Cartonată
Traducător: Christina Anghelina
Vârstă recomandată: + 5 ani

Acorda o nota:

Din aceeasi categorie