Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
-20%
Manual de filozofie prima

Manual de filozofie prima

Tereza-Brindusa Palade
Stoc epuizat
16,00 lei (-20%) 12,80 lei

Manualul de filosofie primă este destinat tuturor celor care vor sa se apropie de gandirea metafizica provenita din filosofia primă a grecilor si dezvoltata ulterior in ontologia medievala.

Cod produs: 978-973-141-301-3 Editura: Galaxia Gutenberg

Filosofia prima este acea ramura a filosofiei care cerceteaza primele principii si cauze ale lucrurilor extinse, private in dimensiunea cea mai simpla a realitatii lor. Aceasta disciplina nu porneste de la ceea ce ne este necesar si util pentru a atinge niste obiective practice, care sunt exterioare actului propriu-zis al cunoasterii.

Este o disciplina teoretica sau “contemplativa”, care cerceteaza in mod gratuit ratiunile de a fi si cauzele neschimbatoare ale lucurilor. Cercetarea filosofiei prime nu are in vedere ceva care este in afara cunoasterii, ci isi are scopul numai in ea insasi.

Manualul de filosofie primă este destinat tuturor celor care vor sa se apropie de gandirea metafizica provenita din filosofia primă a grecilor si dezvoltata ulterior in ontologia medievala. Metafizica, privita ca disciplina de studiu, a disparut azi din curriculum-ul celor mai multe licee si universitati, din cauza influentei covarsitoare a pragmatismului asupra programelor educationale.

Manualul de fata incearca sa suplineasca aceasta lipsa: scopul sau este de a-i sprijini pe cei care vor sa invete si acum sa contemple gratuit principiile si cauzele lucrurilor, cultivand ceea ce grecii au numit “iubire de intelepciune” (philosophia).

Autor: Tereza-Brindusa Palade
Data apariției (RO): 2010
Nr. pagini: 248
Format: 13 x 20 cm
Copertă: Necartonată
Colecție: Aletheia

Acorda o nota:

Din aceeasi categorie