Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
-20%
Amintiri din copilarie Povestiri

Amintiri din copilarie. Povestiri

Ion Creangă, Șerban Andreescu (ilustrator), Liviu Antonesei (scenariu), Adriana Nazarciuc (scenariu)
Stoc epuizat
31,50 lei (-20%) 25,20 lei

Album de benzi desenate, adaptare dupa Ion Creanga.

Cod produs: 978-606-93447-2-9 Editura: Meridiane

Tot hazul, farmecul, efervescenta Amintirilor lui Creanga - transpuse in benzi desenate! Pentru ca aventurile lui Nica sunt grozave si orice pusti din zilele noastre are nevoie sa afle cum sa se distreze de-adevaratelea! Editie de lux, desene superbe, scenariu ingenios.

De buna seama, poate sa para putin caraghios sa-l prefatez pe Creanga si, daca ar fi fost vorba despre o editie obisnuita, m-as fi ferit ca dracul de tamiie sa fac asa ceva. Indraznesc sa scriu aceste cuvinte numai pentru ca este vorba despre transpunerea minunatelor scrieri al humulesteanului intr-un alt limbaj, cel al imaginii desenate. si am avut norocul sa gasim in serban Andreescu un grafician care-l are pe Creanga nu doar in virful penitei ci si, as spune, in sange.Amintiri din copilarie de Ion Creanga este una dintre cele mai frumoase carti ale copilariei din intreaga istorie a literaturii lumii. Dar nu este, in primul rand, o carte pentru copii, o carte care sa se citeasca usor. Stilul elaborat, abundenta de arhaisme si regionalisme, bogatia de expresii populare, ca si distanta de aproape o suta cincizeci de ani dintre cele doua varste ale culturii romane, o fac mai degraba accesibila adultilor si tinerilor cultivati. si nici Povestirile nu sunt o lectura usoara. Pe de alta parte, aventurile prin care trece Nica, copilul de pe malurile Ozanei "cea frumos curgatoare", nu sunt mai putin palpitante decat cele prin care trec Tom Sawyer si Hucklebbery Finn, pustii de pe malurile maiestuosului Mississippi si pot atrage interesul cititorilor de la cele mai mici varste.

Aceasta interpretare grafica a operei marelui povestitor nu urmareste sa inlocuiasca lectura minunatei sale literaturi ca atare, ci numai sa pregateasca cititorul foarte tanar pentru o mai buna intalnire cu textul lui Ion Creanga, povestitorul nepereche plecat din Humulestii Neamtului.

Autor: Ion Creangă, Șerban Andreescu (ilustrator), Liviu Antonesei (scenariu), Adriana Nazarciuc (scenariu)
Anul primei publicări: 2013
Tip: Album de benzi desenate
Nr. pagini: 48
Format: 21 x 30 cm
Copertă: Cartonată
Vârstă recomandată: + 7 ani

Acorda o nota:

Din aceeasi categorie