Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Kenneth Grahame

Kenneth Grahame

A fost un scriitor britanic, cunoscut mai ales pentru Vântul prin sălcii (1908), unul dintre romanele clasice ale literaturii pentru copii. El a scris, de asemenea, The Reluctant Dragon; ambele cărți au fost adaptate mai târziu în filmele The Adventures of Ichabod and Mr. Toad și The Reluctant Dragon, realizate de compania lui Walt Disney.

Grahame a început să publice povestiri ușurele încă de la vârsta de aproximativ 20 de ani în periodice londoneze precum St. James Gazette. Unele dintre aceste povestiri au fost adunate și publicate în volumul Pagan Papers în 1893, și, doi ani mai târziu, în Vârsta de aur. Acestea au fost urmate de Dream Days în 1898, care conține și The Reluctant Dragon.

Există o pauză de zece ani între penultima carte a lui Grahame și publicarea capodoperei sale, Vântul prin sălcii. În timpul acestui deceniu, Grahame a devenit tată. Natura capricioasă și încăpățânată pe care a văzut că o are micul său fiu Alastair a făcut ca să-l transforme în lăudărosul Mr. Toad, unul dintre cele patru personaje principale. Personajul cunoscut sub numele de Ratty a fost inspirat de scriitorul și bunul său prieten, Sir Arthur Quiller-Couch. Grahame menționează acest lucru într-o copie semnată pe care i-a oferit-o lui Foy Felicia, fiica lui Quiller-Couch. În ciuda succesului cărții, el n-a încercat niciodată să scrie o continuare. Cartea se bucură și astăzi de succes în rândul copiilor și adulților, precum și în filme, în timp ce Toad rămâne unul dintre cele mai cunoscute și mai iubite personaje. Vântul prin sălcii a câștigat Lewis Carroll Shelf Award în 1958. În 1990, William Horwood a publicat o serie de continuări.

Momentan nu există niciun produs al acestui autor.

Continuă

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!