Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld

Jerome "Jerry" Seinfeld (n. 29 aprilie 1954) este un actor, scenograf și producător de film american. S-a născut în Brooklyn, New York, într-o familie de evrei; tatăl său, Kálmán, era originar din Ungaria, iar mama sa, Betty, din Siria. Este un comic de tip „observator”, comedia sa bazându-se pe observații de multe ori evidente din viața cotidiană. Faima i-a fost adusă de sitcom-ul Seinfeld, în care l-a interpretat pe Jerry Seinfeld, o caricatură a propriei sale persoane, rol pentru care a fost răsplătit cu Globul de aur în 1994.

Seinfeld este de asemenea un scriitor, autorul bestseller-ului Seinlanguage. Publicată in 1993, cartea a devenit numărul unu ca New York Times bestseller. Fiind scris în timpul primelor filmări, romanul reprezintă mai mult o adaptare a materialui comic din serial. Titlul a fost inspirat de un articol apărut în Entertainment Weekly ce publica lista replicilor din serial ce au rămas în memoria și limbajul colectiv. În 2003, Jerry Seinfeld a scris o carte pentru copii intitulată Halloween. Cartea a fost ilustrată de către James Bennett. Exista de asemenea multe alte cărți despre Seinfeld și despre serial, dar multe dintre acestea au alți autori. Seinfeld a scris prefața la toată seria de cărți ale lui Ted L. Nancy Letters from a Nut (Scrisori de la un nebun) și de asemenea a cărții lui Ed Broth Stories from a Moron (Poveștile unui idiot). S-ar bănui că ambii autori ar fi doar pseudonime utilizate de către Seinfeld sau de către un prieten cunoscut acestuia. 

Când se apropia de treizeci de ani, Seinfeld a început o relație cu o liceană de șaptesprezece ani pe nume Shoshanna Lonstein. S-au logodit după circa cinci ani, dar în 1997, când Shoshanna a absolvit studiile la Universitatea din Los Angeles California, s-au despărțit. După aceea, pentru o scurtă perioadă a avut o relație cu Carol Leifer, personaj secundar in episodul 'Kiss Hello'. După puțin timp, a cunoscut-o într-un Reebok Sports Club pe Jessica Sklar. Sklar, o dirigentă a departamentului Relații cu Publicul de la Tommy Hilfiger, tocmai ce se întorsese după trei săptămâni din luna de miere petrecută în Italia împreună cu producătorul de teatru Eric Nederlander. Pe 25 decembrie 1999, Sklar a divorțat de Nederlander și s-a măritat cu Seinfeld. Comicul George Wallace le-a făcut de cavaler de onoare la nuntă. După nuntă, în martie 2000, Seinfeld a cumpărat plătind 32 de milioane de dolari, Amagansett, casa lui Billy Joel. Soții Seinfeld au trei copii, o fiică și doi băieți.

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!