Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Ioan Gheorghe Savin

Ioan Gheorghe Savin

(n. 19 decembrie 1885 – d. 22 februarie 1973)

Profesor Ioan Gheorghe Savin s-a născut într-o familie de preoți, tatăl său, Gheorghe Savin, fiind paroh al bisericii „Sfinții Împărați“ din comuna Jorăști. Ioan a avut 12 frați dintre care doar Petre Savin a urmat studii teologice. Petre Savin a fost tatăl lui Aurel Savin teolog, jurist și activist al societății civile român, președintele YMCA România.

Ioan G. Savin a urmat cursurile seminarului „Veniamin Costachi” din Iași după care s-a înscris la Facultatea de Teologie din București pe care a frecventat-o începând din anul 1905 până în 1909. A făcut studii de specializare în Teologie și Filozofie la Berlin și Heidelberg în perioada 1910 - 1915, când este fascinat de personalitatea profesorilor Ernst Troeltsch și Wilhelm Windelband.

Cariera sa profesională după primul război mondial, război la care a participat cu gradul de sublocotenent, a fost ca profesor de limba română și mai apoi ca inspector general în Ministerul Cultelor și Artelor din București condus în acele vremuri de către Octavian Goga. A fost de asemenea profesor de Apologetică și Filozofia Religiei la Facultatea de Teologie din Chișinău în perioada 1927 -1941, revenind în perioada 1941 - 1947 la Facultatea de Teologie din București la catedra de Apologetică. Ca urmare a apartenenței sale la guvernul considerat fascist al lui Octavian Goga a fost arestat în anul 1950 și a făcut cinci ani de pușcărie în timpul regimului comunist, fiind închis la Închisoarea Sighet.

Ioan G. Savin a fost un erudit teolog care a și-a pus amprenta în activitatea publicistică și didactică din domeniul religiei. Datorită lui, Teologia Fundamentală s-a definit ca o disciplină a teologiei ortodoxe române de sine stătătoare.

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!