Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Hans Urs von Balthasar

Hans Urs von Balthasar

(n. 12 august 1905, Luzern, Cantonul Lucerna, Elveția – d. 26 iunie 1988, Basel, Cantonul Basel-Oraș, Elveția) a fost un teolog elvețian și preot catolic. A fost ridicat la rangul de cardinal, însă a murit înaintea ceremoniei. Este considerat unul dintre cei mai importanți intelectuali și teologi catolici ai secolului XX, publicând peste 100 de cărți și sute de articole.

Obosit de neo-scolasticismul din acele vremuri, von Balthasar și-a extras spiritualitatea și teologia din Părinții Bisericii. Ca profesor și capelan pentru studenți, el s-a întâlnit cu mistica Adrienne von Speyr (1902-1967); ea a devenit catolică sub îndrumarea lui spirituală. Scrierile ei au devenit sursă majoră pentru scrierile lui, iar el a insistat că opera sa nu poate fi separată de opera ei. Împreună au fondat Comunitatea Sf. Ioan, un institut secular.

În 1972 a fondat „Communio”, o revistă catolică internațională, împreună cu Jean Danielou, Henri de Lubac și Joseph Ratzinger (Papa Benedict al XVI-lea). Între 1961 și 1987 a produs opera sa cea mai importantă, o trilogie publicată în 15 volume: „Slava lui Dumnezeu”, „Teodramatica” și „Teologica”. În anul 1947 a înființat celebra editură catolică Johannes Verlag, unde au fost publicați cei mai mari scriitori ai istoriei creștinismului. După mulți ani de luptă cu boala, Balthasar a murit la 26 iunie 1988, cu o zi înainte să fie făcut cardinal de papa Ioan Paul al II-lea.

Link-uri autor:

Goodreads Website

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!