Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
George Weigel

George Weigel

George Weigel (născut în 1951) este un autor american catolic neoconservator, analist politic și activist social. În prezent, lucrează la Centrului de Etică și Politici Publice. Weigel a fost Președintele Fondator al Fundației James Madison. Este autorul unei biografii de succes a Papei Ioan Paul al II-lea, intitulată „Witness to Hope," și a lucrării T„ranquillitas Ordinis: Eșecul Actual și Promisiunea Viitoare a Gândirii Catolice Americane despre Război și Pace."

Weigel s-a născut și a crescut în Baltimore, Maryland, unde a urmat Seminarul și Universitatea St. Mary. În 1975, a obținut un master în arte de la Universitatea St. Michael's College cu o teză intitulată „Teologia Încarnării lui Karl Rahner în Lumina Filosofiei sale a Antropologiei Transcendentale." A primit 18 doctorate onorifice, precum și Crucea Papală „Pro Ecclesia et Pontifice" și Medalia de Aur "Gloria Artis" din partea Ministerului Polonez al Culturii.

În fiecare vară, Weigel și alți intelectuali catolici din Statele Unite, Polonia și din Europa desfășoară Seminarul „Tertio Millennio" despre Societatea Liberă în Cracovia, în cadrul căruia ei și o serie de studenți din Statele Unite, Polonia și din mai multe alte democrații emergente din Europa Centrală și de Est discută creștinismul în contextul democrației liberale și al capitalismului.

Weigel și soția sa, Joan, locuiesc în Bethesda, Maryland. Ei au trei copii.

George este membru al consiliului consultativ al Fundației Memoria Victimelor Comunismului. Weigel scrie și face parte din consiliul pentru Institutul pentru Religie și Viață Publică, care publică revista "First Things," o publicație ecumenică ce se concentrează pe promovarea unei filozofii publice informate de religie pentru ordinea societății.

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!