Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Elena Vladareanu

Elena Vladareanu

S-a născut în 1981 în Medgidia. Cel mai mult și mai mult îi place să râdă și să spună povești, așa că asta face de mulți ani, sub diverse forme și deghizări. Uneori le spune în poezii, alteori în proză și teatru, sperând că vor râde și ceilalți atunci când e de râs. Dar cel mai des le spune verbal, la radio, unde de două ori pe săptămână creează povești audio (serioase!) despre filme. Poznăi cu două zuze este prima ei carte pentru copii. Trăiește în București cu cele două fetițe ale ei, Eva și Alexandra, și cu doi motani bătrâni, Pamuk și Pisicel.

A debutat cu poezie în 2001-2002; de atunci, a publicat mai multe volume de versuri, printre care spaţiu privat. a handbook (Cartea Românească, 2009, cu desene de Dan Perjovschi), Non Stress Test (Casa de Pariuri Literare, 2016), Bani. Muncă. Timp liber (Nemira, 2017). Texte de diferite genuri – poezie, proză, dramaturgie – i-au apărut în mai multe antologii, în România și în străinătate. În teatru, a colaborat cu Robert Bălan la mai multe proiecte performative.

A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea din București, are studii de master la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) și în prezent lucrează la o cercetare doctorală, tot la CESI, despre biografii și autobiografii în teatru.  

Este realizatoarea emisiunii Scena și ecranul la Radio România Cultural, unde vorbește despre filme.

În decembrie 2018 a inițiat proiectul Zilele „Sofia Nădejde“, sub egida căruia s-a desfășurat, în ultimii trei ani, Gala Premiilor „Sofia Nădejde“ pentru Literatură Scrisă de Femei.

August este volumul său de debut individual în proză.

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!