Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Alice Roberts

Alice Roberts

S-a născut în 1973 la Bristol şi a studiat medicina la Cardiff University, unde a obţinut diplome în chirurgie şi în anatomie. A lucrat apoi timp de 18 luni ca medic pentru National Health Service, înainte să devină lector la departamentul de anatomie al Bristol University, unde a predat mai bine de zece ani. A făcut cercetări în domeniul antropologiei biologice, fiind interesată de ceea ce ne spun fosilele despre evoluţia omului şi despre diversitatea speciilor umane.

În 2008 şi-a obţinut doctoratul în paleopatologie (studiul bolilor la fosilele umane). În 2012 a fost prima persoană care a ocupat catedra de public engagement in science la Birmingham University. În prezent, predă anatomia evoluţionistă şi clinică la Bristol University şi conduce departamentul de anatomie al unei şcoli de chirurgie organizate de National Health Service. În pararel cu cariera universitară şi ştiinţifică, Alice Roberts este şi un prolific realizator de televiziune. A debutat ca specialist în fosile umane în emisiunea Time Team de pe Channel 4, în 2001. A făcut parte din echipa iniţială de prezentatori ai emisiunii Coast, de la BBC Two, unde a prezentat programe precum Don’t Die Young, The Incredible Human Journey (un documentar despre migraţia primilor oameni moderni), Wild Swimming, Digging for Britain, Horizon (Are We Still Evolving?), Origins of Us, Wooly Mammoth şi Prehistoric Autopsy. Este, de asemenea, gazda emisiunii pe probleme de mediu de la Radio 4. A participat la realizarea producţiei BBC Ice Age Giants, unde a examinat biologia unor specii dispărute.

Pe lângă articole şi lucrări ştiinţifice, Alice Roberts a scris mai multe cărţi de popularizare a ştiinţei şi semnează rubrica de ştiinţă în The Observer. Trei dintre cărţile ei au ca punct de pornire emisiuni de televiziune – Don’t Die Young: An Anatomist’s Guide to Your Organs and Your Health (2007), The Incredible Human Journey (2009) şi The Celts: Search for a Civilisation (2015). A mai publicat The Complete Human Body (2010) şi Evolution: The Human Story (2011) – două volume ilustrate care explorează anatomia şi evoluţia umană.

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!