Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
-25%
Mese si meniuri regale

Mese si meniuri regale

Ștefania Dinu
În Stoc
54,90 lei (-25%) 41,17 lei

Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri.

Cod produs: 978-606-793-603-2 Editura: Corint Rasfoieste:

Eleganta, fast si bun-gust.

„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. [...] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, [...] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai.” - Stefania Dinu

Autor: Ștefania Dinu
Data apariției (RO): 2019
Nr. pagini: 192
Format: 16,5 x 22 cm
Copertă: Cartonată
Colecție: Istorie cu blazon

Acorda o nota:

Din aceeasi categorie