Livrare 13.98 lei și gratuit în Sibiu.
Gheorghe Mohan

Gheorghe Mohan

S‑a născut la 25 mai 1943, în Bucureşti într‑o familie de oameni onești, respectabili. Este unul dintre absolvenții străluciți ai liceului „Aurel Vlaicu” și ai facultății de Biologie a Universităţii din Bucureşti, promoția 1965. Timp de doi ani (1965–1967) a fost profesor la Școala generală din comuna Nicolae Bălcescu (regiunea București). În 1967 a ocupat prin concurs postul de preparator la catedra de Botanică Sistematică de la facultatea care l‑a instruit, iar numai după 3 ani (1970) este avansat la cel de asistent universitar. În 1976 i se conferă titlul de doctor în biologie, teza de doctorat fiind una de referință pentru generația Sa și cele ce vor urma.

A publicat în ţară şi străinătate un număr impresionant de lucrări ştiinţifice (315) dintre care 80 sunt monografii, enciclopedii, determinatoare, atlase, dicţionare de o valoare informațională și instructiv educativă excepțională.

De un interes cu totul special sunt și lucrările inedite pentru literatura științifică românească și anume:, „Istoria biologiei in date”, „Sinteze biologice”, „Dicţionar enciclopedic de biologie – vol. I, II”, „Flora medicinală a României”, „Enciclopedia plantelor decorative – vol. I, II, III”, „Enciclopedie de biologie”, „Botanică sistematică”, „Atlas. Flora României”, majoritatea elaborate în colaborare cu prof. univ. dr. A. Ardelean, personalitate marcantă a învățământului biologic și cercetării biologice românești.

De acest autor:

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla noutatile noastre! Colectii noi, oferte exclusive!