Gheorghe Mohan
S‑a născut la 25 mai 1943, în Bucureşti într‑o familie de oameni onești, respectabili. Este unul dintre absolvenții străluciți ai liceului „Aurel Vlaicu” și ai facultății de Biologie a Universităţii din Bucureşti, promoția 1965. Timp de doi ani (1965–1967) a fost profesor la Școala generală din comuna Nicolae Bălcescu (regiunea București). În 1967 a ocupat prin concurs postul de preparator la catedra de Botanică Sistematică de la facultatea care l‑a instruit, iar numai după 3 ani (1970) este avansat la cel de asistent universitar. În 1976 i se conferă titlul de doctor în biologie, teza de doctorat fiind una de referință pentru generația Sa și cele ce vor urma.
A publicat în ţară şi străinătate un număr impresionant de lucrări ştiinţifice (315) dintre care 80 sunt monografii, enciclopedii, determinatoare, atlase, dicţionare de o valoare informațională și instructiv educativă excepțională.
De un interes cu totul special sunt și lucrările inedite pentru literatura științifică românească și anume:, „Istoria biologiei in date”, „Sinteze biologice”, „Dicţionar enciclopedic de biologie – vol. I, II”, „Flora medicinală a României”, „Enciclopedia plantelor decorative – vol. I, II, III”, „Enciclopedie de biologie”, „Botanică sistematică”, „Atlas. Flora României”, majoritatea elaborate în colaborare cu prof. univ. dr. A. Ardelean, personalitate marcantă a învățământului biologic și cercetării biologice românești.